Избелване на зъби

Избелване на зъбиКой тип избелване на зъбите е подходящ за мен?
Ако цветът на вашите зъби е близък до бял и искаме да избелим с няколко тона, може да е достатъчно само лазерно или домашно избелване. Ако обаче зъбите ви са твърде тъмни поради цигари, кафе или чай, най-ефективният и ефикасен метод за избелване на зъбите може да бъде комбинирано избелване. За да можете да вземете решение за метода на избелване на зъбите, който ви подхожда, трябва да бъдете прегледани.

Имам чувствителност в зъбите си. Мога ли да ги избеля?
Биологичният метод за избелване на зъбите може да се приложи при хора с чувствителни зъби. Веществото, предизвикващо чувствителност в процеса на избелване, е водороден пероксид. Скоростта на това вещество в биологичния гел за избелване на зъбите е много ниска. Кои са нещата, които трябва да спазвам след избелване?

Както при другите методи за избелване, особено през първите две седмици след процеса на биологично избелване, трябва да се избягва приема на чай, кафе, вино, киселинни течности като кола и тютюневи изделия. В противен случай ефектът от избелването може да намалее.

Има ли вреди или странични ефекти от избелването на зъбите?
Методите за избелване могат да причинят чувствителност. Тази чувствителност на зъбите може да е към много гореща и студена храна и напитки. Това е нормален и очакван страничен ефект. Очаква се чувствителността на зъбите да премине в рамките на 24-48 часа.

Постоянен ли е ефектът от избелването на зъбите?
След избелване цветът започва да изчезва с времето. Този период варира в зависимост от употребата на течности като чай, кафе, вино, кола и тютюнопушене. Отнема между 6 месеца и 1 година. Ако се поддържа с 1 или 2 сесии на всеки 4-6 месеца, избелването на зъбите става постоянно.

Предимства на избелването на зъбите:

  • Красива усмивка: Избелване на зъби ще ви помогне да постигнете красива и здрава усмивка.
  • Повишено самочувствие: Красивата усмивка може да ви помогне да се чувствате по-уверени в себе си.
  • По-добро впечатление: Красивите зъби могат да ви помогнат да направите добро впечатление на хората около вас.

Ако се интересувате от избелване на зъби, моля, свържете се с нас, за да си уговорите безплатна консултация.

<h3Дентална клиника АЛДЕНТАЛ – Вашата усмивка е наш приоритет!