Детска стоматология

Детска стоматологияДетска стоматология в Дентална клиника “АЛДЕНТАЛ”
В Дентална клиника АЛДЕНТАЛ знаем, че посещението на зъболекар може да бъде стресиращо преживяване за децата. Затова се стремим да създадем приятелска и приветлива атмосфера, в която те да се чувстват комфортно. Нашият екип от опитни и квалифицирани детски зъболекари е посветен на това да осигури най-добрата грижа за вашите деца.

С ПЪРВИЯ ЗЪБ, ЗАПОЧВА И ПЪРВАТА ГРИЖА! Това е нов период за детето, което с вълнение открива, че може да хапе, гризе, а родителите са толкова щастливи, колкото и притеснени за първите грижи за млечните зъбки.

С първи зъби започват и първите грижи . Много е важно родителите да не пренасят своите страхове върху децата. С първия опит на детето, ние целим да привлечев вниманието му към оралната грижа, да го накараме да заобикне това лечение, а не да се страхува. Затова родителите трябва да събудят любопитството на детето преди първия преглед, а не да го успокояват, за това че няма нищо страшно. През този първи преглед докато информираме семейството за орална грижа и развитие, се изследва структурата на устата и зъбите на детето (бебето).

Кога трябва да направя първия преглед при педиатричен зъболекар на моето бебе?
Световната здравна организация (СЗО) и Американската асоциация на детските зъболекари препоръчват първи дентален преглед да се извърши (обикновено между 6 месеца и 1 година) след появата на първия зъб.

Услуги, които предлагаме:

 • Прегледи и почистване:Важно е децата да посещават зъболекар за редовни прегледи и почистване, за да се предотврати кариес и други проблеми с устната кухина. Препоръчваме първият преглед да се проведе на 1 годинка, а след това на всеки 6 месеца.
 • Пломби: Ако детето ви има кариес, ние можем да поставим пломба, за да възстановим зъба. Използваме различни техники и материали, съобразени с възрастта и нуждите на детето.
 • Коронки: Ако детето ви има силно увреден зъб, може да се наложи да поставим корона, за да го защитим. Предлагаме различни видове корони, включително метални, керамични и композитни.
 • Силанти: Силантите са течно покритие, което се нанася върху дъвчащите повърхности на зъбите, за да се предпазят от кариес. Препоръчваме силантизиране на зъбите на децата в ранна възраст, веднага след пробиването им.
 1. Каква е целта на прилагането на силанизация?
  Целта на прилагането на силанизация е да предотврати натрупването на хранителни вещества в кухините и каналите на моларните зъби, да улесни почистването на тези повърхности и да сведе до минимум риска от кариес. На кои зъби се прави силанизация? Само на кътниците се правят на дъвкателните повърхности на зъбите от детски стоматолог.
 2. Какво се случва, ако силанизацията падне?
  Силанти могат да се счупят с течение на времето при дъвкателен натиск, а някои могат да паднат. В този случай подновяването е под наша отговорност.
 3. Силантите имат ли страничен ефект?
  Не, нямат вреда или странични ефекти.
 4. Трябва ли да се прилагат силанти на всички деца?
  Да. Това е важно от гледна точка на покриване на цепнатините, които ние разглеждаме като кариозни рискови зони, предотвратяване на образуването на кариес, не оставяне на зъбното здраве на случайността.
 5. Скъпоструваща процедура ли е?
  По-икономичен е от поставянето на пломба.
 6. Лесна процедура ли поставянето на силанти?
  Поставянето на силант се извършва за 3-5 минути.
 7. Какво се случва, ако не се постави силант?
  Ако не се постави силант повърхностите на кътниците на вашето дете, които са подходящи за образуване на кариес, няма да бъдат защитени. Така моларните зъби, които са млечни зъби, но прекарват най-дълго време в устата, са застрашени от кариес.
 • Ортодонтско лечение: Ако детето ви има проблеми със подреждането на зъбите, ние можем да предложим ортодонтско лечение, за да го коригираме. Предлагаме различни видове ортодонтски апарати, включително фиксирани и свалящи се.
 • Превантивно лечение: Предлагаме различни превантивни мерки за предпазване на зъбите на децата от кариес, като например флуоризация и локално приложение на флуор.

Защо да изберете Дентална клиника АЛДЕНТАЛ за детска стоматология?

 • Опитен и квалифициран екип: Нашият екип от детски зъболекари е опитен и квалифициран в работата с деца. Знаем как да подходим към тях по начин, който да ги накара да се чувстват комфортно и спокойни.
 • Приятелска и приветлива атмосфера: Разбираме, че посещението на зъболекар може да бъде стресиращо преживяване за децата, затова се стремим да създадем приятелска и приветлива атмосфера, в която те да се чувстват комфортно.
 • Съвременни технологии: Използваме най-съвременните технологии и техники, за да осигурим най-добрата грижа за вашите деца.
 • Индивидуален подход: Всеки пациент е различен, затова подхождаме индивидуално към всяко дете и неговите нужди.
 • Удобни часове: Предлагаме гъвкави часове, за да отговорим на вашия натоварен график.

Ако търсите детски зъболекар за вашето дете, моля, свържете се с нас, за да си уговорите безплатна консултация.

Дентална клиника АЛДЕНТАЛ – Вашата усмивка е наш приоритет!