Хирургично лечение

Хирургично лечениеХирургично лечение в Дентална клиника “АЛДЕНТАЛ”

Дентална клиника АЛДЕНТАЛ предлага на своите пациенти широк спектър от хирургични стоматологични процедури, извършвани от опитни и квалифицирани хирурзи.

Някои от най-често извършваните хирургични процедури:

  • Поставяне на импланти:Имплантите са титаниеви винтове, които се поставят в челюстната кост и служат като основа за корони, мостове или протези.
  • Мъдреци: Премахването на мъдреци е често срещана хирургична процедура, която се извършва, когато мъдреците са неправилно разположени или причиняват проблеми.
  • Изграждане на кост: Изграждането на кост е процедура, която се използва за увеличаване на количеството кост в челюстта, преди да се поставят импланти.
  • Френулектомия: Френулектомията е операция за премахване на френулума, тънката мембрана, която свързва езика с долната устна или венците.
  • Апикална резекция: Апикалната резекция е операция за премахване на върха на корена на зъба и инфектираната тъкан около него.
  • Цистектомия: Цистектомията е операция за премахване на киста от челюстта.

Трябва ли да се премахнат мъдреците?
Не е необходимо да се премахват ако са заели правилна позиция и не притискат останалите зъби.

Мъдреците са последните зъби в устата. Тъй като те са в регион, до който е трудно да се достигне и види, миенето и поддръжката могат да бъдат по-трудни от другите зъби. Поради недостатъчното миене тези зъби могат да причинят болка и лош дъх. В някои случаи мъдреците не могат да поникнат и остават скрити във венеца.

В този случай могат да приюинят инфекция, наречена перикоронит, която води до подуване и зачервяване на венеца, силна болка, разпростираща се към шията и ухото, подуване на лимфните възли, трудно отваряне на устата и преглъщане. Освен това те могат да окажат натиск върху съседния зъб и да причинят гниене.

Мъдреците, които не са успели да поникнат могат да причинят кисти, които достигат големи размери в челюстта и да причинят сериозни проблеми. Дори и да не създават проблеми, може да се наложи да бъдат премахнати за ортодонтско лечение, за да бъдат правилно подравнени другите зъби. Поради тези причини мъдреците се премахват с локална анестезия. Операцията се извършва от челюстен хирург.

Що е ретиниран зъб?
Задържан зъб в костта на челюста.

Кои зъби могат да бъдат ретинирани?
Мъдреци, кучешки и премолари също могат да бъдат ретинирани. Когато се установи, че не могат да бъдат заменени ортодонтски те трябва да бъдат извадени от хирурга по същия начин чрез операция.

Предимства на хирургичното лечение:

  • Възстановяване на функцията: Хирургичното лечение може да ви помогне да възстановите функцията на зъбите и устната кухина.
  • Облекчаване на болката: Хирургичното лечение може да облекчи болката, причинена от инфекция, неправилно разположени зъби или други проблеми.
  • Подобряване на естетиката: Хирургичното лечение може да подобри естетиката на вашата усмивка.
  • Повишено самочувствие: Красивата усмивка може да ви помогне да се чувствате по-уверени в себе си.

Ако се интересувате от хирургично лечение, моля, свържете се с нас, за да си уговорите безплатна консултация.

Нашият хирург-стоматолог ще обсъди вашите нужди и ще ви предложи най-подходящия вариант за лечение.

Дентална клиника “АЛДЕНТАЛ” – Вашата усмивка е наш приоритет!