ЗЪБНИ ИМПЛАНТИ

Какво е имплант? Може ли да се направи на всички?
Може да сте изгубили зъб поради кариес, заболяване на венците, злополука и др. Изгубеният зъб може да бъде заменен с имплант.

Какво е зъбен имплант?
Денталният имплант е титанова винтова система, използвана за направата на протези при зъбни недостатъци. Зъбните импланти, поставени в челюстната кост, действат като корен на зъба. При дефицит на единичен зъб е възможно да се попълни липсващия зъб, без да се докосват съседните твърди зъби, а при множество дефицити на зъби е възможно да се използват фиксирани протези вместо подвижни протези, благодарение на зъбните импланти. Възможно е да се фиксират подвижни протези, които са трудни за използване.

Лечението с импланти може да се приложи на всеки пациент, който е завършил развитието на челюстта и има добро общо здравословно състояние. С изключение на пациенти с някои много редки здравословни проблеми. Лечението с импланти се прилага при пациенти с добра устна хигиена.

Как протича лечебният процес при зъбните импланти?
В стоматологията имплантите отнемат повече време, отколкото протезите, или конвенционалните лечения, тъй като е необходимо да се изчакат 2 до 4 месеца за интегрирането на титановата структура с костта и 6 месеца, ако се приложи някаква интервенция върху челюстната кост. Въпреки това, резултатите, получени в края на този период, са доста задоволителни и много по-дълготрайни.

Чувствам ли силна болка по време на лечението? Колко дълго траят сесиите?
Нивото на болка, което пациентът чувства по време и след операцията по имплантацията, е равносилна на болката, която се усеща в процеса на изваждане на зъба. В нормален случай времето за имплантиране на имплант е приблизително 20-30 минути.

Какво е предимството на импланта пред останалите лечения?
Най-важното предимство на лечението с импланти е, че съседните естествени зъби не са повредени. В допълнение, предотвратяването на костната резорбция, естествен и естетиюен вид, завършването на процедурата с много проста и кратка операция са сред другите важни предимства. Ясно е, че красивата усмивка придава самочувствие, жизненост и младост.